18.05.14 – 30.06.14 Vrolijke Zagers by Henry van Nuenen

Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen maakt groot formaat tekeningen, uitgevoerd in groot formaat handmatige zeefdruk en digitale print. Zijn tekeningen zijn onderdeel van een tijdloos beeldverhaal dat zich afspeelt in Zomerheide. Zomerheide is een (fictief) gesloten recreatieterrein/ caravanpark in de Somerense Heide. Een verlaten, desolaat en grauw landschap van heide, stacaravans en vakantiehuisjes van het voormalig Philips recreatiecentrum uit de jaren zeventig. De laatste jaren is Zomerheide de verblijfplaats voor Roodkapje, Oma, de Zager en de Jager. Ontmoetingen, confrontaties tussen deze figuren en gebeurtenissen spelen zich af in het decor van Zomerheide.

Henri van Nuenen startte met zijn beeldverhaal Zomerheide in 2006. Het beeldverhaal bestaat uit verhaallijnen waarin figuren zoals Roodkapje, Oma en de Jager een nieuwe rol spelen. De getekende wereld is een vermenging van het sprookje Roodkapje, eigen jeugdherinneringen en alledaagse banale dingen. In de tekeningen draait het om strijd, conflict en confrontatie, met een onderliggende laag van humor en absurditeit. De typische en krachtige beeldtaal van het werk van grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, kenmerkt zich door zijn gedetailleerde en figuratieve tekeningen, het sterke zwart/wit contrast, het felle kleurgebruik en de hoogwaardige kwaliteit van handmatig zeefdrukwerk. Zijn verhalende tekeningen zijn doorspekt met directheid, absurditeit en een dosis humor en bevatten een onderliggende inhoudelijke laag.

Onder de naam Reykjavik heeft Henri van Nuenen diverse kunstkleurboeken gemaakt, kunstkleurplaten, behangcollecties en luxe wandkleden. Publicaties zijn in eigen beheer geproduceerd.

Werk van Henri van Nuenen is o.a. gepresenteerd in: LFGWR- Den Haag, Designhuis- Eindhoven, Kunstgebouw- Den Haag, 100%Design- Rotterdam, TodaysArt- Den Haag, Art Company- Eindhoven, YKSI-Eindhoven, NTR uitzending Het Klokhuis en Dutch Design Week- Eindhoven.

Artikelen in vakbladen/ tijdschriften; o.a. View on colour, émergence- Pyramyd editions, ITEMS, Residence, Elle Wonen, Eigen Huis en Interieur en Avant Garde.

click on image